VG_Van Nieuwenhoven_50 jaar_Content_1

AUTOBEDRIJF VAN NIEUWENHOVEN BESTAAT 50 JAAR!

Eigenlijk doen we het niet zoveel. Stilstaan. Terugkijken. Misschien door bescheidenheid of door haast. Maar nu willen we het toch graag even doen. En vanwege de wereldwijde gezondheidscrisis die ons momenteel teistert, beseffen we ons temeer dat het goed is om toch stil te staan bij mooie momenten en dingen die ertoe doen.  

Zo’n 50 jaar geleden

Zo doet het ertoe dat onze pap, Bert van Nieuwenhoven, eind jaren 60 zijn eerste auto’s repareerde in de garage achter het woonhuis van zijn ouders. Daarmee zette hij de toon voor zijn eigen bedrijf. In 1970 nam het serieuze vormen aan en sloot zijn broer Jac zich bij hem aan. Ze schreven zich in bij de Kamer van Koophandel onder de naam Gebr. Van Nieuwenhoven en bouwden hun eigen werkplaats en tankstation op de huidige locatie van ons bedrijf, toen nog Eind 12a. Een woonhuis voor hem en mam, volgde kort daarop. En later in 1976 werd er een showroom bijgebouwd.

Anno 2020 telt Autobedrijf Van Nieuwenhoven 11 medewerkers, is het lid van Stichting Vakgarage, verkoopt en repareert (tweedehands) auto’s en -onder het label Green2Go- elektrische vervoersmiddelen. Vae zeen gruuëts op pap -en mam!- dat hij dat heeft gedaan en op wat we samen met ons team hebben bereikt. Vae zeen gruuëts op het vertrouwen dat onze klanten ons al die jaren al hebben geven.

Stilstaan bij ons jubileumjaar

Had pap die stap eind jaren 60 niet gezet, hadden wij nu geen jubileumjaar. Dat wat een jaar van feestelijkheden had moeten worden, pakt nu iets anders uit. We hebben al meer crisissen doorstaan, en ook deze komen we te boven. We zijn gewoon open en we blijven onze service bieden met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. De uitdaging voor veel ondernemers. Toch gaan we ook stilstaan bij 50 jaar Autobedrijf Van Nieuwenhoven. We gaan trakteren met foto’s, filmpjes, verhalen én autodrop. Om te herinneren. Om te verbazen. Om te lachen. Maar ook voor een positief geluid in deze tijd. Het jubileumweekend dat we in juni van plan waren te organiseren, schuiven we nog even door naar later. Weet alvast dat u van harte uitgenodigd bent. Houd onze Facebookpagina en Instagramaccount in de gaten en u duikt in 50 jaar Autobedrijf Van Nieuwenhoven. Of kijk hieronder met ons terug op de historie van ons bedrijf.

Tot binnenkort!

Met hartelijke groet,

Bart & Caroline van Nieuwenhoven

50 Jaar Autobedrijf van Nieuwenhoven. 

2020 had een feestelijk jubileum jaar moeten worden maar corona gooide roet in het eten. Toch hebben we jullie proberen mee te nemen in 50 jaar historie middels leuke berichten, anekdotes en foto’s uit de oude doos. Ook 2021 werd nog lange tijd geteisterd door corona waardoor we ook dit jaar geen mogelijkheden meer zagen voor een feestelijk treffen. Om het jubileumjaar toch mooi af te sluiten, hebben we gekozen voor een mooi historisch document in de vorm van onderstaande video.

Wij bedanken iedereen voor het vertrouwen in ons bedrijf de afgelopen jaren en voor de toekomst. Laten we samen proosten en op naar het volgende jubileum!

50 jarig Jubileum Autobedrijf van Nieuwenhoven (Nederlandse Versie)

VG_Van Nieuwenhoven_50 jaar_Content_25

50 jarig Jubileum Autobedrijf van Nieuwenhoven (Nederlandse Versie)

VG_Van Nieuwenhoven_50 jaar_Content_25

50 Jaar Autobedrijf van Nieuwenhoven (dialect versie)

3 februari 2021
Dreamteam

Afgelopen jaar keken we met zo’n 20 berichten terug op 50 jaar Autobedrijf Van Nieuwenhoven. Ter afsluiting van ons jubileumjaar hebben we nog één laatste verrassing in petto voor onze volgers en klanten. Daar wordt momenteel, met de nodige voorpret, aan gewerkt. We hopen deze verrassing eind februari/begin maart met iedereen te kunnen delen. Daarbij zijn we afhankelijk van een versoepeling van de coronamaatregelen. Dus heb nog eventjes geduld en blijf ons in de gaten houden.

Met de komst van een nieuw jaar en de positieve ontwikkelingen rondom de bestrijding van het coronavirus wordt het ook weer tijd om vooruit te kijken. We staan met ons team dan ook klaar voor onze klanten in de werkplaats, op kantoor, in de showroom, de Green2Go shop en achter de schermen. Klik hier om te kijken wie het dreamteam van Autobedrijf Van Nieuwenhoven is.

Tot binnenkort!

29 december 2020 Klus & Co We zouden geen Autobedrijf Van Nieuwenhoven zijn als we niet aan de weg blijven timmeren. Als we kansen zien, grijpen we ze graag met beiden handen aan. Zeker als we daarmee onze klanten beter van dienst kunnen zijn. En al die kansen in de afgelopen 50 jaar hebben geleid tot veel kluswerk dat we hebben kunnen realiseren mede dankzij familie, vrienden en medewerkers. Vanaf deze plek zeggen we graag iedereen die ons daarbij heeft geholpen nogmaals dankjewel. In 1970 bouwden Bert en Jac hun werkplaats die vandaag de dag nog altijd dienst doet. Zes jaar later werd de werkplaats uitgebreid met een showroom. Zowel de werkplaats als de showroom ondergingen in 1990 een grote verbouwing; een grote staalconstructie werd over de showroom en de garage geplaatst, waarbij de voormalige woning van Bert en zijn gezin geïntegreerd werd in het bedrijfspand. Daarbij kwam wijlen Jan Dielissen, zwager van Bert die werkzaam is geweest bij ASW Staalconstructies, veelvuldig om de hoek kijken. Ook heeft Jan nog zijn steentje bijgedragen aan het realiseren van onze Green2Go shop in 2012. Binnenkort ronden we onze nieuwste verbouwing af; een ontvangstruimte voor onze showroomklanten waarin we hen prettig te woord kunnen staan.

15 december 2020
Liefde voor auto’s (van Kets)

Jan Weekers uit Nederweert-Eind, ook wel bekend als Jan van Houts, was een van de eerste klanten van Autobedrijf Van Nieuwenhoven. En nog altijd komt hij over de vloer. Een echte autoliefhebber die nog altijd internet afstruint om te weten wat er aan auto’s op de markt is. Hij heeft zelfs een album met daarin foto’s van alle auto’s die hij ooit heeft aangeschaft, inclusief overzicht van aankoopdata, merknamen, modellen en kentekens. Op eentje na komen ze allemaal van ‘Kets’ zoals hij zelf zegt, de bijnaam van ons autobedrijf.

Hoewel de showroom er pas in 1976 was, verkocht Bert bij aanvang van de werkplaats al auto’s van andere dealers. Zo dus ook aan ‘Van Houts’. In 1971 kocht hij zijn eerste gloednieuwe gezinswagen bij ons: een Simca 1301. En hoe groot is de kans dat je per abuis twee keer precies dezelfde auto koopt bij hetzelfde bedrijf? Jan: “In juli 2015 ging ich op zeuk naor un b-gevalletje, unne auto vör d’r beej. Unne Nissan Micra vong ich waal schoeën. Ich naor Kets touw. Robert zag det d’r merrege eine binnekwaam. Hae zoe-j ‘m waal efkes kôme laote kieke. Ich keurdje ‘m goot en kocht dea auto. Toen herkindje mien dochter de Micra. Vae haaldje mien album d’r beej en jaowaal huuër. Dae stong al oppe foto in 2008 in dezelfdje kleur met precies utzelfdje kinteiken. Det waas toch sterk!”*

 

*vertaling  ;-)

In juli 2015 ging ik op zoek naar een b-gevalletjes, een auto voor erbij. Een Nissan Micra vond ik wel mooi. Ik ging naar Autobedrijf Van Nieuwenhoven toe. Robert zei dat er morgen eentje binnenkwam. Hij zou de auto wel even komen laten kijken. Ik keurde hem en kocht de auto. Toen herkende mijn dochter de Micra. We haalden mijn fotoalbum erbij en jawel hoor. Die stond al op de foto in 2008 in dezelfde kleur met precies hetzelfde kenteken. Dat was toch sterk!

 

maandag 30 november 2020 Ondernemersvrouwen

Onder het genot van een kop koffie en thee blikken we met ondernemersvrouwen Riek en Nellie van Nieuwenhoven terug op hun rol in het familiebedrijf. Zij stonden als achterban mede aan de wieg van Autobedrijf Van Nieuwenhoven. Een gezellig stel dames dat nog altijd vol in het leven staat en dat zorgen, poetsen en hard werken met de paplepel ingegeven kreeg. Hoe kan het ook anders als je bent opgegroeid in een tuindersfamilie of boerenbedrijf?

Gelukkig maar! Want ook als vrouw van een ondernemer moest er aangepoot worden.

Riek woonde met Bert aan het bedrijf. “Het was voor mij heel eenvoudig om het huishouden, de zorg voor de kinderen en het werk voor het bedrijf te combineren. Ik kon de kinderen in de gaten houden en Bert was altijd in de buurt. Heerlijk vond ik dat!”

Nellie moest iets meer plannen: “Ik nam onze dochters mee naar het bedrijf. Als baby sliepen ze dan in de wandelwagen en later speelden ze met de kinderen van Riek. Ondertussen ruimden we op, poetsten we, lapten de ramen, wasten auto’s of zorgden we voor de aankleding van de showroom.”

De heropening na de grote verbouwing in 1990 was voor beiden de mooiste mijlpaal. “Eerst dag en nacht met onze ouders, kinderen en andere familieleden flink werken om vervolgens samen de heropening te vieren. Het was een drukke maar ontzettend mooie tijd. Nooit zijn we met tegenzin gegaan,” vertelt Nellie.

Riek tot slot: “Bert en Jac vulden elkaar goed aan. Ze mogen trots zijn op wat ze hebben opgebouwd. En het is prachtig om te zien hoe Bart en Caroline vooruitdenken en nieuwe ideeën hebben om het bedrijf verder te laten groeien.”

maandag 16 november 2020
Van showroom naar universeel speelveld

De auto anno 2020 kent al een lange voorgeschiedenis. Zo ook de rol van de verkoper vandaag de dag. Robert Stultjens, onze verkoopadviseur, vertelt:

“In de jaren 70 dat Bert en Jac met de verkoop van Simca’s begonnen, kochten klanten wat er in de showroom voorhanden was. Of ze kochten rechtstreeks uit de folder zonder de kleur gezien en de auto geprobeerd te hebben. Hierdoor was de rol van een verkoper vrij eenvoudig. Tegenwoordig is dat wel anders. De keuze uit modellen, opties en prijsklassen is enorm, mede dankzij internet. Klanten struinen zelf internet af, voordat ze gericht voor een auto of zoekopdracht komen. En nu is het heel normaal om een stukje te rijden in een auto voordat je hem koopt.   

Dankzij onze aanwezigheid op internet zijn ook wij altijd zichtbaar. Daarmee is de showroom het verlengstuk van onze online presentatie geworden. En hoewel we ons vooral richten op de lokale klant, zorgt internet juist voor klanten buiten de directe omgeving.

Mede dankzij onze stap van het vastomlijnde dealerschap naar een universeel speelveld zonder grenzen, kunnen alle typen klanten bij ons terecht. Dat is voor mij persoonlijk de grootste verandering binnen het bedrijf geweest. Dat grenzeloze speelveld maakt het ook een uitdaging om te streven naar de allerbeste optie voor de klant en hem tevreden de deur uit te laten gaan. Het adviestraject is vaak intensief omdat er zoveel aanbod binnen bereik is. En tot slot mensen adviseren over financierings- en verzekeringsmogelijkheden maakt de cirkel rond. Dat totale pakket maakt mijn werk erg boeiend!”

2 november 2020
Dorpse gastvrijheid

De tijd waarin Bert en Jac hun klanten in overall te woord stonden en waarbij deals onder het genot van een sigaret of sigaar op ‘kantoor’ gesloten werden, bestaat niet meer. Ook de tijd waarin afspraken – als een woord geven niet genoeg bleek – werden vastgelegd op een kladje papier, bierviltje of sigarendoosje is veranderd. In de jaren 70 stond deze manier van werken onder andere symbool voor de gastvrijheid van het bedrijf.

Met de stap naar dealer kwamen ook de eisen van de importeur. Zo moest de aankleding van pand en personeel aan steeds meer voorwaarden voldoen. In de showroom maakte de overall zelfs plaats voor het pak met stropdas. Bij de aanblik van Bert in pak, sprak de reactie van een vaste klant boekdelen: “Ich kom unne angere kieër waal trök, want ich zeen dej-jae naor un fieëst motj.”

Vandaag de dag kom je de overall nog altijd tegen in de werkplaats, maar hebben de bierviltjes plaatsgemaakt voor een ware ‘papierkraam’. Orders, reparaties, vertragingen, garanties en meer kunnen niet meer zonder formulieren en procedures in gang gezet worden. Alles moet tegenwoordig zwart op wit en dichtgetimmerd zijn.

Ondanks deze veranderingen vinden klanten het dorpse karakter van het bedrijf nog steeds terug in de persoonlijke benadering. Een praatje, een kopje koffie en een goed persoonlijk advies.

 

13 oktober 2020
Liefde op de werkvloer

Dat Autobedrijf Van Nieuwenhoven een familiebedrijf is, is niet alleen vanwege de familiebanden binnen de directie. Er is ook sprake van liefde op de werkvloer. Jack en Anita Tinnemans zijn daar een mooi voorbeeld van.

Jack, onze jarige job vandaag, bemant al sinds oktober 1989 onze receptie/aftersales. En dat doet hij met verve. Want het heeft hem in onze tijd als Nissan dealer zelfs de titel ‘Beste receptionist / aftersales adviseur van Nederland’ opgeleverd. Anita heeft in augustus haar 12½-jarig jubileum als interieurverzorgster gevierd.

Wat ervoor zorgt dat ze al zolang (samen) werken bij Van Nieuwenhoven? Jack: “Het is een kleinschalig familiebedrijf waar je wordt gewaardeerd. We kunnen allemaal goed door een deur en het is er prettig en persoonlijk samenwerken.” Jack en Anita zijn allebei heel nuchter over hoe het is om als stel te werken binnen hetzelfde bedrijf. Ze delen immers ook samen een huis, twee kinderen, huisdieren en een hobby bij de plaatselijke schutterij, en zijn dus wat gewend. Het scheelt misschien ook dat we met personeelsfeestjes vervoer regelen. Dan is meteen duidelijk wie de Bob is... 

Jack, proficiat met je verjaardag! Maak er een mooie dag van met Anita en je familie.

29 september 2020
Portret van Jan van der Zwaan

Jan van der Zwaan is autotechnicus bij Autobedrijf van Nieuwenhoven. Al meer dan 40 jaar is deze grote vriendelijke reus werkzaam bij ons bedrijf en ‘stil going strong’. Ondanks dat hij begin dit jaar met pensioen ging, blijft hij maar terugkomen. En niet omdat zijn auto kapot is. Nee, hij steekt nog altijd de handen uit de mouwen en helpt onze klanten veilig de weg op. Een vakman met veel werkervaring, autokennis, kolossen van handen die hem een haat-liefdeverhouding met toetsenborden bezorgen en liefhebber van het grotere sleutelwerk.

Zijn eerste werkdag staat geheid in onze Anekdotes Top 10. Iets met het inbouwen van een gasinstallatie in een kofferbak, een auto die vooruit bewoog, Jan die niets in de gaten had totdat de auto aan de voorkant van de hefbrug rolde. Er vielen geen gewonden, de schade bleef beperkt, de klant kon erom lachen en alles kwam gelukkig op z’n pootjes terecht.   

Met zo’n lijfspreuk als die van Jan pas je perfect in ons team; ‘Van constant achterom kijken word je oud. Je moet vooruit kijken en met de tijd meegaan.’


Jan, bedankt dat je nog steeds bij ons bent!

Maandag 14 september 2020
Duurzaamheid

Duurzaamheid is al een aantal jaren een hot item. Alles moet groener om het milieu en klimaat minder te belasten. En dankzij innovaties kan dat ook. Bij Autobedrijf Van Nieuwenhoven doen we dat door te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van elektrischvervoer, leasen en het bieden van mobiliteitsplannen voor gezinnen en bedrijven.

In 2010 zetten wij de eerste stappen op dat terrein. De voormalige tankshop kwam leeg te staan omdat ons tankstation volledig geautomatiseerd werd. Zo kwam er plek voor het verkopen en repareren van E-bikes, E-scooters en scootmobielen. Uitbreiding volgde snel evenals een aparte naam voor deze service; Green2Go Electric Mobility. Nog altijd voeren we het Nederlandse fietsmerk Qwic met mooie modellen voor oud én jong. Ook het Duitse Velo-de-Ville valt in de smaak. Het voordeel van deze fietsen is dat je ze zelf kunt samenstellen, van kleur tot zadel en van frame tot versnellingen. Dat past precies in ons duurzaam Green2Go concept. Ook de expertise voor advies over, aanschaf en reparatie van elektrische auto’s hebben we in huis. Daarmee zijn we uitgegroeid tot een duurzame mobiliteitspartner van deze tijd.

 

Maandag 31 augustus 2020
Jac van Nieuwenhoven

Vandaag viert Jac van Nieuwenhoven, medeoprichter van Gebroeders Van Nieuwenhoven, zijn 71ste verjaardag. Een mooi moment om met hem terug te blikken op 50 jaar Van Nieuwenhoven. Want hoewel hij alle papieren had om een onderneming in de tuinbouw te beginnen, besloot Jac eind jaren 60 om zich om te scholen in autotechniek en samen met Bert het garagebedrijf te beginnen. Aanleiding daarvoor waren de avonduren en zaterdagen waarop hij Bert al hielp met autoreparaties in de werkplaats bij hun ouders.

Het begon met bouwen van hun eerste werkplaats en sleutelen aan auto’s. Met de komst van personeel kwamen vooral de administratieve taken en later ook het beheer van het tankstation bij Jac te liggen. Daarnaast bleef hij bijspringen op alle fronten. Tot 1 januari 2008. Wegens privéomstandigheden, het feit dat hij geen opvolgers had en Bart en Caroline hun intrede deden, vond hij het tijd zich terug te trekken uit het bedrijf. Hij bleef nog ruim drie jaar voor het beheer van het tankstation.

Jac: “Als ik terugkijk op die jaren in het bedrijf, heb ik het altijd mooi gevonden hoe we zijn blijven bouwen en innoveren. Vooral de verbouwing in 1990 waarin we alles zo’n beetje in eigen beheer hebben gedaan. Dat was een mooie, maar fysiek ook zware tijd. De komst van Caroline en Bart heeft het bedrijf goed gedaan. Nieuwe ideeën en aanpak, ondanks de moeilijke tijd waarin zij zijn gestart. De overstap naar een universele garage en de aansluiting bij Stichting Vakgarage zijn een goede zet geweest.”

 

Ome Jac van harte gefeliciteerd en maak er een mooie dag van!

Maandag 17 augustus 2020
Van traditionele autogarage naar mobiliteitspartner

Autobedrijf Van Nieuwenhoven is tegenwoordig een mobiliteitspartner in de brede zin van het woord. Steeds vaker komen gezinnen (en ook bedrijven) naar ons toe voor een totaalplan om hun vervoer te regelen. Ploegendiensten, kinderen die verder weg naar school gaan, carpoolen of juist thuiswerken zijn redenen om naar dat totaalplaatje te kijken. Maar ook aandacht voor duurzaamheid en het fileprobleem spelen daarin vaak een rol. Met ons universeel showroom- en garageconcept, leasemogelijkheden en elektrische vervoersmiddelen (waaronder E-bikes, E-scooters en elektrische auto’s) kunnen wij sinds 2012 steeds meer en beter invulling geven aan deze vraag. Voor die tijd kwamen alleen auto’s op de put of de brug en in de showroom te staan. Hoewel, de beginperiode is daar een kleine uitzondering op. Toen hebben Bert en Jac ook nog heel even landbouwvoertuigen gerepareerd. Klinkt best logisch in zo’n plattelandsgemeente als Nederweert. Toch voelde het vreemd, waardoor die service al snel werd afgestoten.

dinsdag 28 juli 2020 
nieuwe bazen

Bart van Nieuwenhoven en Caroline Stultjens-Van Nieuwenhoven lieten al op jonge leeftijd hun neus zien binnen het bedrijf van vader Bert en ome Jac. Caroline: “Mijn eerste ervaring? Als 12-jarige moest ik samen met onze zus Carmen in het weekend allerlei klusjes doen en het tankstation beheren. Doodeng vond ik het om de auto’s van klanten vol te tanken en bonnetjes uit te schrijven.” Bart zette als 12-jarige jongen zijn schouders er al onder tijdens de grote verbouwing in 1991. Caroline volgde als een van de 24 meiden tussen 800 jongens een commerciële opleiding aan de IVA (Automotive Business Management). Bart zocht het meer in de praktische hoek en ging voor autotechniek. Hij doorliep alle stappen in autotechniek, deed ervaring op bij andere autobedrijven en werkte zich op tot technisch en diagnosespecialist. Ook heeft hij inmiddels alle certificaten om aan elektrische auto’s te werken. In 2007 kwam de vraag of hij verder in het bedrijf wilde. Bart: “Ik zag dat wel zitten, maar wilde dat alleen doen als Caroline ook meeging. Zij had immers de commerciële kennis en ervaring. Uiteindelijk zijn wij, in goed overleg met pap en ome Jac, in 2008 in dienst gekomen en heeft ome Jac zich teruggetrokken uit het bedrijf. Drie jaar later werden we medevennoten om uiteindelijk in 2016 het bedrijf versneld over te nemen vanwege toenmalige gezondheidsredenen van pap.”

maandag 13 juli 2020
In de mode

Bij een duik in ons fotoarchief konden we vaak een lach niet onderdrukken. En hoewel het toen heel gewoon was - of zelfs juist heel hip –, zorgen de mode- en haartrends van vroeger voor veel hilariteit vandaag de dag. Dat zal bij het zien van menig fotoalbum niet anders zijn. We kunnen het dan ook niet laten om even aandacht te vragen voor het modebeeld uit ‘de vorige eeuw’. En met name de mode uit de jaren 90, gewoonweg omdat we daar de meeste foto’s van hebben. Een tijd waarin de vet getoupeerde of rolkuiven als eerste en grote oorbellen als tweede tijdens feestjes boven de bar uitkwamen. Een tijd waarin snorren van Mario Brothers formaat echte blikvangers waren. En iedereen leek kleding te dragen die anno 2020 als te groot beschouwd zou worden. Broeken met grote bandplooien aan de bovenzijde die ver boven je riem uitstaken. Schouders zo hoog als de Vaalserberg dankzij de overgewaardeerde schoudervullingen. Toen sjiek, nu ‘not done’. Ook op dit vlak heeft de tijd duidelijk niet stilgestaan. Gelukkig!

 

Woensdag 1 juli 2020
De grote verbouwing 

 

Na de opening van onze (Mazda-)showroom in 1976, kwam er rond 1990 ruimte voor nieuwe ambities. Bert, Jac, hun vrouwen Riek en Nellie, hun kinderen en andere familieleden stroopten de mouwen weer op om het bedrijf millenniumproof te maken.

Er vond een grote uitbreiding plaats. Het nieuwe pand werd over de toenmalige werkplaats en showroom getrokken, waarbij ook het huis, dat al ruim vijf jaar niet meer bewoond was, werd geïntegreerd. Een ingrijpende, maar mooie periode in de geschiedenis van ons bedrijf. Barts hart lag toen al duidelijk bij het bedrijf. Als 12-jarige jongen hielp hij met breken, metselen, ramen zetten en reed hij rond op de laadschep. De Mazda’s kregen een plek in de nieuwe showroom, al werden deze binnen afzienbare tijd verruild voor Nissans.  

De openingshandeling in 1991 werd verricht door Burgemeester Jacobs. Bart mocht hem daarbij ondersteunen en hij vervulde deze taak met verve. Toen ook al ‘tot uw dienst’. Tijdens de receptie ontvingen Bert en Jac uit handen van het personeel een mooie aquarel/pentekening van het nieuwe bedrijfspand.

Woensdag 17 juni 2020
Pionieren

Bert en Jac van Nieuwenhoven begonnen 50 jaar geleden met een tankstation en een werkplaats aan Eind 12b. Daar voerden ze reparaties uit aan auto’s van uiteenlopende merken. Maar daar bleef het niet bij. De stap naar een dealerschap met Mazda leidde tot de bouw van een showroom (1976). Later maakte Mazda plaats voor Nissan (1992). In de tussentijd werd een hippe autowasstraat, een van de eerste in de regio, in gebruik genomen. Net als een tankshop waar klanten ook terecht konden voor kleine snacks en dranken.

Inmiddels is de tankshop verdwenen en kunnen klanten 24/7 terecht bij het geautomatiseerde tankstation. Het dealerschap heeft weer plaatsgemaakt voor een universeel garageconcept, ditmaal in samenwerking met Stichting Vakgarage. En om mee te doen aan de verduurzaming en het toenemend milieubewustzijn, is het assortiment uitgebreid met elektrische vervoersmiddelen onder het label Green2Go Electric Mobility (fietsen, scooters, scootmobielen en auto’s). Daarmee is het bedrijf in 50 jaar veranderd van een traditionele garage met tankstation in een moderne mobiliteitspartner. Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen bij ons terecht voor advies over, aankoop van, reparaties en onderhoud aan uiteenlopende vervoersmiddelen en -merken.

Donderdag 4 juni 2020
It’s all in the family

In 50 jaar hebben we heel wat bijzondere mijlpalen weten te bereiken. En dat mede dankzij de inzet en betrokkenheid van familie en vrienden. Met enige regelmaat werden en worden zij nog steeds opgetrommeld om te klussen of te helpen in de dagelijkse werkzaamheden. Er zijn heel wat steentjes bijgedragen; van beplanting tot schilderwerk en van reparatie tot advies. En in 50 jaar is er heel wat afgepoetst en geboend. Ramen lappen met een heel leger aan dames was echt een ritueel. In drie ploegen van twee werd alles ingesopt, geboend en schoongespoten en tenslotte schoon getrokken. Heel wat klinkers en stenen zijn door alle uitbreidingen en verbouwingen vaak hergebruikt en door veel handen gegaan. Inmiddels heeft de derde generatie zijn intrede in het bedrijf gedaan; zaterdag- en vakantiehulp Milan Stultjens.

 

Donderdag 28 mei 2020
Tijd om te trakteren

Daar waar het meer dan 50 jaar geleden begon met de passie van één persoon, is het ondernemersbloed overgeslagen op de volgende generatie. Het sleutelen aan auto’s breidde zich uit met de verkoop ervan. Een garage achter een woonhuis werd verruild voor een grote werkplaats met tankstation en later nog uitgebreid met een showroom. Het klimaat ging om verduurzaming vragen en dus volgden de verkoop en het onderhoud van elektrische vervoersmiddelen. Via dealerschaps met Mazda en Nissan, zijn we weer terug bij onze universele aanpak en aangesloten bij Stichting Vakgarage. En daar waar één paar handen het werk deed, doen we dat vandaag de dag met 11 mensen. Kortom, 50 jaar Autobedrijf Van Nieuwenhoven smaakt nog altijd naar meer. En wie jarig is trakteert! Tijd voor iets lekkers. Voor onderweg. In de auto. Of op de fiets.

Vrijdag 22 mei 2020
50 jaar Autobedrijf van Nieuwenhoven in Weert Magazine

Ook met een groot artikel in Weert Magazine blikken we terug op 50 jaar Autobedrijf Van Nieuwenhoven. Vandaag de dag is Van Nieuwenhoven thuis in mobiliteit voor particulieren én ondernemers, van fiets tot auto en van koop tot lease. Maar voordat het zover was… Caroline en Bart komen met verhalen over auto’s, bouwen en pionieren. Maar het zijn ook familieleden en tal van verbouwingen die het bedrijf hebben gebracht tot waar het nu staat. Teveel verhalen om op te noemen. Daarom komen we op onze sociale media en deze jubileumpagina regelmatig terug met onze nieuwste rubriek ‘Uit de oude Doos’.

Het artikel gemist? Scroll naar beneden voor het hele artikel en stap even terug in de tijd.   

Donderdag 7 mei 2020
Hoe het begon

Bert van Nieuwenhoven rolde na de ambachtsschool al snel in de autotechniek en deed ervaring op bij verschillende autobedrijven. Eind jaren 60 zette hij de toon voor Autobedrijf Van Nieuwenhoven. Hij startte met het repareren van de eerste auto’s in de garage achter het woonhuis van zijn ouders. In 1970 nam het serieuze vormen aan en sloot zijn broer Jac zich bij hem aan. Ze schreven zich in bij de Kamer van Koophandel onder de naam Gebroeders Van Nieuwenhoven. En met hulp van familieleden bouwden ze in dat jaar hun eigen werkplaats en tankstation op de huidige locatie van het bedrijf. Ook werden in de jaren daarna het patroonsdiploma behaald en een vestigingsvergunning verleend. Daarmee kwam Gebroeders Van Nieuwenhoven op de kaart te staan.

Maandag 20 april 2020
Uit de oude Doos

Eigenlijk doen we het niet zoveel. Stilstaan. Terugkijken. Misschien door bescheidenheid of door haast. Maar nu willen we het toch graag even doen. En vanwege de wereldwijde gezondheidscrisis beseffen we ons temeer dat het goed is om stil te staan bij mooie momenten en de dingen die ertoe doen. Zo ook bij ons 50-jarig jubileum!

Het jubileumweekend dat we in juni van plan waren te organiseren, stellen we nog even uit. Weet alvast dat je van harte uitgenodigd bent. Ondertussen trakteren we je hier met foto’s, filmpjes en verhalen. Om te herinneren. Om te verbazen. Om te lachen. Duik met ons mee in 50 jaar Autobedrijf Van Nieuwenhoven. Binnenkort volgt er meer.

Maandag 6 april 2020
Bert van Nieuwenhoven

Bert van Nieuwenhoven viert vandaag zijn 73ste verjaardag! Hij is een van de oprichters van ons bedrijf en we zetten hem dan ook graag in het zonnetje. Als jonge smid/metaalbewerker met een passie voor autotechniek startte hij eind jaren 60 in de garage bij zijn ouders thuis met het repareren van auto’s. Al snel zette hij de stap naar de huidige locatie van ons bedrijf, toen nog Eind 12a. Samen met zijn broer Jac schreef hij zich in bij Kamer van Koophandel onder de naam Gebrs. Van Nieuwenhoven. Ze bouwden daar hun eerste eigen werkplaats en tankstation. 

In al die jaren tot zijn uittreden uit het bedrijf in 2016 heeft hij gepionierd, nog meer gebouwd, weer verbouwd, kennis overgedragen, service verleend en een trouwe klantenkring weten op te bouwen. En hoewel de zaak nu in handen is van zijn kinderen Bart en Caroline is hij nog altijd betrokken. Het bloed blijft kruipen waar het niet gaan kan. Een ondernemer in hart en nieren. 

Pap van harte gefeliciteerd en maak er een prachtig levensjaar van!